Універсальна юрисдикція щодо злочину агресії: аргументи за і проти - Gaydey, K. M.; Гайдей, Л. М. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор статті стверджує, що на сучасному етапі можна констатувати, що застосовність принципу універсальної юрисдикції для переслідування національними судами осіб, відповідальних за скоєння злочину агресії, тільки набуває свого розвитку і лише подальша практика держав з імплементації поправок до Римського Статуту Міжнародного кримінального суду, прийнятих в Кампалі, може довести або спростувати існування відповідної норми звичаєвого міжнародного права.
Гайдей К. М. Універсальна юрисдикція щодо злочину агресії: аргументи за і проти / К. М.Гайдей // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 261-263.
Keywords: звичаєве міжнародне право; принцип універсальної юрисдикції; переслідування національними судами осіб, відповідальних за скоєння злочину агресії; універсальна юрисдикція щодо злочину агресії; международное право; customary international law; принцип универсальной юрисдикции; преследования национальными судами лиц, ответственных за совершение преступления агрессии; универсальная юрисдикция относительно преступления агрессии; the principle of universal jurisdiction; prosecution by national courts of those responsible for committing the crime of aggression; universal jurisdiction with respect to the crime of aggression