Modern communication management paradigm in the hospitality industry enterprises - Каламан, Ольга Борисівна; Каламан, О. Б.; Дишкантюк, Оксана Володимирівна; Дишкантюк, О. В.; Власюк, Каріна Вікторівна; Власюк, К. В.; Kalaman, Olga В.; Dyshkantiuk, Oksana V.; Vlasiuk, Karina V. (My University, 2022)
The article is devoted to proving the importance and exclusivity of the modern paradigm of communication management in the hospitality industry. The purpose of the study, outlined as an analysis of existing theories and identification of features of the modern paradigm of communication management in the hospitality industry, has been realized. It is shown that communications between the management and the managed systems are carried out through direct and feedback. The study of theoretical approaches to the key characteristics of information and communication in the management system of a hospitality industry enterprise has made it possible to identify differences in the interpretation of researchers associated with a shift in emphasis on certain aspects of information exchange, and to move on to considering communication as a process of information exchange both within the enterprise and with the external environment aimed at achieving its goals.

Стаття присвячена доведенню важливості і винятковості сучасної парадигми управління комунікаціями на підприємствах індустрії гостинності. Мету дослідження, окреслену як аналіз наявних теорій та виявлення особливостей сучасної парадигми управління комунікаціями на підприємствах індустрії гостинності, було реалізовано. Поставлені завдання щодо дослідження поняття підприємства як складної соціально-економічної системи; розгляду сутності, місця та аспекту інформації в економіці; з'ясування місця комунікаційного процесу в діяльності підприємства індустрії гостинності; формулювання основних цілей комунікацій; визначення елементів комунікаційного процесу; систематизації основних видів комунікацій; виокремлення місця інформації та комунікацій у процесі управління підприємством індустрії гостинності, були досягнуті. Показано, що комунікації між керуючою і керованою системами здійснюються за допомогою прямого і зворотного зв'язку. Каналами прямого зв'язку відбувається передання управлінських рішень, наказів, розпоряджень і вказівок у керовану систему, де здійснюють необхідний вплив. Таким чином, дослідження теоретичних підходів до ключових характеристик інформації та комунікацій у системі управління підприємством індустрії гостинності дало змогу виявити відмінності в трактуванні дослідників, які пов'язані зі зміщенням акцентів на окремі аспекти інформаційного обміну, та перейти до розгляду комунікації, як процесу обміну інформацією як усередині підприємства, так і із зовнішнім оточенням, що спрямований на досягнення його цілей. Проведений аналіз дозволив визначити систему комунікацій як сукупність взаємопов'язаних складових (технічної, інформаційної, соціальної, управлінської, організаційної), що забезпечують процеси інформаційної взаємодії як усередині підприємства індустрії гостинності, так і з зовнішнім оточенням, спрямовані на досягнення його цілей. Встановлено, що управління комунікаціями передбачає здійснення цілеспрямованих управлінських впливів, спрямованих на досягнення ефективної комунікації, як усередині підприємства індустрії гостинності, так і із зовнішнім середовищем.
Kalaman O. В. Modern communication management paradigm in the hospitality industry enterprises / O. В. Kalaman, O. V. Dyshkantiuk, K. V. Vlasiuk // Економіка та суспільство. - 2022, Вип.46. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-46-74
Keywords: communication; communication process; information; hospitality industry enterprises; information transmission channels; комунікація; комунікаційний процес; інформація; підприємства індустрії гостинності; канали передачі інформації; Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Domestic science and nutrition