Медіаграмотність та критичне мислення : навчально-методичний посібник для підготовки до практичних занять здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань С: Соціальні науки, журналістика та інформація за спеціальністю С7: Журналістика - Грушевська, Юлія Андріївна (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У навчально-методичному посібнику «Медіаграмотність та критичне мислення» розглядаються ключові теоретичні підходи до вивчення медіа, що дозволяють зрозуміти еволюцію взаємодії людини та інформаційного середовища. Особлива увага приділяється критичному мисленню як головному механізму резистентності в інформаційному суспільстві. Навчально-методичний посібник «Медіаграмотність та критичне мислення» призначений для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності С7 Журналістика.
Грушевська Ю. А. Медіаграмотність та критичне мислення : навч.-метод. посібник для підготовки до практич. занять здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань С: Соціальні науки, журналістика та інформація за спеціальністю С7: Журналістика / Нац. ун-т «Одеська юрид. академія». Одеса, 2026. 70 с. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33639
Keywords: Медіаграмотність; медіаосвіта; критичне мислення; інформаційна грамотність; цифрова грамотність; фактчекінг; дезінформація; медіаманіпуляції; інформаційна безпека; масова комунікація