Інформаційно-аналітичне забезпечення оперативно-розшукової діяльності: перспективи розвитку - Мурашко, Анастасія Сергіївна; Murashko, Anastasiia S. (Одеса : Фенікс, 2026)
У сучасних умовах розвитку суспільних відносин, трансформації суспільства та триваючої діджиталізації спостерігається зростання рівня організованої злочинності, що насамперед спонукає до підвищення ефективності здійснення оперативно-розшукової діяльності, оскільки існуючі способи та методи збирання і обробки інформації у певних випадках можуть бути недостатніми для своєчасного виявлення, попередження та припинення злочинної діяльності. Інформація є ключовим ресурсом у процесі прийняття рішень підрозділами, які здійснюють ОРД, через це своєчасність, повнота та достовірність отриманих даних безпосередньо впливають на ефективність здійснення досудового розслідування. Зазначене вимагає удосконалення аналітичних інструментів, що дозволяють обробляти великі обсяги інформації та ухвалювати на їх основі тактично та стратегічно правильні рішення.
Мурашко А. С. Інформаційно-аналітичне забезпечення оперативно-розшукової діяльності: перспективи розвитку. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 47-49. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32952
Keywords: оперативно-розшукова діяльність; інформаційно-аналітичне забезпечення; operational and investigative activities; information and analytical support