Міжнародно-правові та національні механізми удосконалення виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини - Ківалов, Сергій Васильович; Кивалов, Сергей Васильевич; Kivalov, Serhii V. (Одеса : Фенікс, 2013)
У статті розглядаються правові проблеми, що впливають на ефективне виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини у національних правових системах держав-учасниць Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод Автором досліджено рекомендації ПАРЄ, а також досвід забезпечення парламентського контролю в Болгарії, Італії, Румунії і Україні.

В статье рассматриваются правовые проблемы, влияющие на эффективное исполнение решений и применение практики Европейского суда по правам человека в национальных правовых системах государствучастников конвенции о защите прав человека и основных свобод. Автором исследованы рекомендации пасе, а также опыт обеспечения парламентского контроля в Болгарии, Италии, Румынии и Украине.

The article examines the legal issues affecting the effective execution of judgments and implementation of practice of the European Court of human Rights at national level of the States Parties to the Convention for the Protection of human Rights and fundamental freedoms. The author investigated the PACE recommendations, as well as experience of providing parliamentary control in Bulgaria, Italy, Romania and Ukraine.
Ківалов С. В. Міжнародно-правові та національні механізми удосконалення виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини / С. В. Ківалов // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 17-32.
Keywords: Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод; Європейський суд з прав людини; Парламентська Асамблея Ради Європи; Комітет з юридичних питань та прав людини ПАРЄ; національні парламенти; Конвенция о защите прав человека и основных свобод; Европейский суд по правам человека; Парламентская Ассамблея Совета Европы; Комитет по юридическим вопросам и правам человека ПАСЕ; национальные парламенты; the European Convention for the Protection of Human Rights and Fundamental Freedoms; the European Court of human Rights; the Parliamentary Assembly of the Council of Europe; Committee on Legal Affairs and human Rights of the PACE; national parliaments