Трудові права молоді в Угоді про асоціацію між Україною та Європейським Союзом - Кайтанський, О. С.; Кайтанский, О. С.; Kaytanskiy, O. S. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор в статті доказує, що молодь — це основа можливої трудової міграції за кордон, проте варто зазначити, що масова міграція молодих спеціалістів за кордон явище негативне. Натомість помірна трудова міграція з метою збагачен- ня досвіду, вивчення та ознайомлення з новітніми засобами виробництва, ведення господарства та управління працею, без сумніву, явище позитивне, яке збагатить Україну та прискорить її євроінтеграцію. Вбачається, що задля запобігання порушення трудових прав молодих спеціалістів необхідно провести консультації на рівні Україна ЄС та доповнити гл.23 Проекту Угоди про Асоціацію України та Європейського Союзу положеннями про взаємне співробітництво в га¬лузі обміну молодими спеціалістами та можливості спрощення доступу молоді України на ринок праці країн Європейського Союзу а європейської молоді на український.
Кайтанський О. С. Трудові права молоді в Угоді про асоціацію між Україною та Європейським Союзом / О. С. Кайтанський // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 470-472.
Keywords: трудові права молоді; Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом в галузі трудового права; трудова міграція молоді за кордон; трудовые права молодежи; трудовая миграция молодежи за рубеж; labor rights of young people; Соглашение о асоциации между Украиной и Европейским Союзом в области трудового права; The Association Agreement between Ukraine and the European Union in the field of labor law; labor migration of young people abroad