Показання обвинуваченого як окремий вид процесуального джерела доказів у кримінальному провадженні - Острійчук, О. П.; Острийчук, О. П.; Ostriychuk, O. P. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
У статті проведено глибокий аналіз існуючих доктринальних тлумачень визначення «показання обвинуваченого», наголошено на важливості цього виду доказів у практичній діяльності. Акцентовано увагу на деяких особливостях отримання показань обвинуваченого. Дано оцінку праву обвинуваченого на відмову від дачі показань, наведено приклади протидії обвинуваченого під час дачі показань. Зроблено висновки про необхідність подальшого опрацювання предмета дослідження з метою винайдення оптимальної системи використання показань обвинуваченого в процесі доказування.
Острійчук О. П. Показання обвинуваченого як окремий вид процесуального джерела доказів у кримінальному провадженні / О. П. Острійчук // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 321-327.
Keywords: показання обвинуваченого; доказування; відмова від дачі показань; процесуальні джерела доказів; показания обвиняемого; доказывания; отказ от дачи показаний; процессуальные источники доказательств; testimony of the defendant; evidence; refusal to testify; judicial sources of evidence