Національні аспекти організаційно-правового забезпечення конституційної стабільності України - Львова, Єлизавета Олегівна; Львова, Є. О.; Lvova, Yelyzaveta O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Конституційна стабільність і гарантії прав людини виступають взаємопов’язаними елементами сучасного конституціоналізму та характеризуються взаємним посиленням. Ефективне публічне управління, незалежність судової влади та узгодженість законодавства – це ключові правові чинники забезпечення стійкості конституційного ладу України. Для України ключового значення має подальше удосконалення інституційних механізмів, забезпечення незалежності судової влади та імплементація міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав національних меншин (спільно) та корінних народів.
Львова Є. О. Національні аспекти організаційно-правового забезпечення конституційної стабільності України. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 146-150. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33063
Keywords: конституційна стабільність; права національних меншин; верховенство права; Конституційний Суд України; воєнний стан; розподіл влади; європейська інтеграція; constitutional stability; rights of national minorities; rule of law; Constitutional Court of Ukraine; martial law; separation of powers; European integration