Коло учасників кримінального провадження за нововиявленими обставинами - Курапова, К. М.; Курапова, Е. Н.; Kurapova, K. N. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
Наукова стаття присвячена визначенню кола суб'єктів, наділених правом подати заяву про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами. Наведено аргументи щодо необхідності розширення кола суб'єктів звернення. Визначено осіб, яким варто надати процесуальне право на звернення із заявою про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами. Запропоновано внести конкретні зміни до чинного процесуального закону.

Круг участников производства по вновь открывшимся обстоятельствам. Научная статья посвящена определению круга субъектов, наделенных правом подать заявление о пересмотре судебного решения по вновь открывшимся обстоятельствам. Приведены аргументы относительно необходимости расширения круга субъектов обращения. Определены лица, которым следует предоставить процессуальное право на обращение с заявлением о пересмотре судебного решения по вновь открывшимся обстоятельствам. Предложено внести конкретные изменения в действующий процессуальный закон.

Number of participants of criminal proceedings to new circumstances. The scientific article is devoted to the definition of the circle of subjects who have the right to apply for judicial review of newly discovered circumstances. Arguments need to expand the range of treatment subjects. Identified persons who should be given the procedural right to appeal to a statement on the judicial review of newly discovered circumstances. It is proposed to make specific changes to the existing procedural law.
Курапова К. М. Коло учасників кримінального провадження за нововиявленими обставинами / К. М. Курапова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 76. – С. 100-103.
Keywords: нововиявлені обставини; учасники судового провадження; учасники кримінального провадження; заява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами; вновь открывшиеся обстоятельства; участники судебного производства; участники уголовного судопроизводства; заявление о пересмотре судебного решения по вновь открывшимся обстоятельствам; new circumstances; participants in the proceedings; members of the criminal proceedings; application for review of a decision by the new circumstances