Роль штучного інтелекту у забезпеченні стійкості та ефективності енергетичних систем в умовах цифрової трансформації - Куклінова, Тетяна Вікторівна; Куклінова, Т. В.; Kuklinova, Tetiana V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Інтеграція штучного інтелекту (ШІ) в енергетичний сектор відкриває значні можливості для підвищення ефективності, оптимізації енергетичних процесів та підвищення стійкості мережі. Енергетичний сектор, будучи однією з найважливіших та найбільш життєздатних галузей, що розвиваються, переживає значні зміни завдяки технологіям ШІ. Так, вони дозволяють ефективніше керувати енергетичними системами, підвищувати стійкість та оптимізувати використання ресурсів. Впровадження ШІ в енергетичній галузі має покращити процес прийняття рішень, знизити експлуатаційні витрати та вирішити глобальні енергетичні проблеми, такі як інтеграція відновлюваних джерел енергії, енергоефективність та управління мережею.
Куклінова Т. В. Роль штучного інтелекту у забезпеченні стійкості та ефективності енергетичних систем в умовах цифрової трансформації. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 537-538. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33207
Keywords: штучний інтелект; енергетична система; відновлювані джерела енергії; Smart Grid; цифрова трансформація; artificial intelligence; energy systems; renewable energy sources; smart grid; digital transformation