Безпорадний стан особи потерпілого у системі суміжних категорій - Штирлов, Олександр Володимирович; Штирлов, Александр Владимирович; Shtyrlov, Oleksandr V. (My University, 2009)
У статті розглядається питання безпорадного стану особи потерпілого, його розуміння і законодавче закріплення в законодавстві зарубіжних країн. Автор пропонує усунути недоліки вітчизняного кримінального права і звертає увагу на недоліки кримінального права зарубіжних країн з регулювання зазначеного питання.

В статье рассматривается вопрос беспомощного состояния лица потерпевшего, его понимание и законодательное закрепление в законодательстве зарубежных стран. Автор предлагает устранить недостатки отечественного уголовного права и обращает внимание на недостатки уголовного права зарубежных стран по регулированию указанного вопроса.

In the article the question of the helpless state of face of victim, his understanding and legislative fixing, is examined in the legislation of foreign countries. An author suggests to remove the lacks of domestic criminal law and pays attention to failings of criminal law of foreign countries on adjusting of the indicated question.
Штирлов О. В. Безпорадний стан особи потерпілого у системі суміжних категорій / О. В. Штирлов // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 698-707.
Keywords: безпорадний стан особи потерпілого; система суміжних категорій; малолітство; старість; хвороба; беспомощное состояние личности потерпевшего; система смежных категорий; малолетство; старость; болезнь; helpless state of the victim's face; system related categories; pupillage; age; disease