Фоносемантичний аналіз прозових текстів (на матеріалі німецькомовної літератури) - Найдеш, О. В.; Найдеш, Ольга Василівна; Naidesh, O. V.; Naidesh, Olha (Одеса, 2017)
У статті досліджуються фоносемантичні особливості німецького прозового тексту. Запропонований «мінорний/мажорний» поділ прозових текстів слугує виявленню певних закономірностей уживань у тому чи іншому мотивному творі відповідних фонестемних рядів, що також сприяє посиленню мінорної чи мажорної тональності тексту.

The article deals with the phonosemantic peculiarities of a German prose text. The suggested minor-major grouping of literary works helps reveal certain regularities in the use of corresponding phonestemic sequences in this or that motif which stipulate the tone of a text.
Найдеш О. В. Фоносемантичний аналіз прозових текстів (на матеріалі німецькомовної літератури) / О. В. Найдеш // Одеський лінгвістичний вісник.– 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 171-175.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; фоносемантика; звуковий символізм; фонестема; фонестемна лексика; «мінорний» і «мажорний» мотив; мінорно/мажорна тональність тексту; phonosemantics; sound symbolism; phonestem; phonestemic vocabulary; "minor" motif; "major" motif; minor/major tonality of a text