Комплекс погоджених на багатосторонній основі справедливих принципів та правил для контролю за обмежувальною діловою практикою як джерело регулювання діяльності транснаціональних корпорацій - Поповський , Д. П.; Поповский, Д. П.; Popovskiy, D. P. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті стверджує, що Комплекс створює певну міжнародну нормативну базу для боротьби з обмежувальною діловою практикою ТНК. Зокрема, він містить положення, що зобов’язують їх дотримуватися приписів національних держав перебування, що стосуються обмежувальної ділової практики, а також співпрацювати з компетентними органами влади відповідних держав при здійсненні контролю за такою практикою. ТНК мають надавати компетентним органам країн, де вони діють, інформацію про угоди, що мають обмежувальний характер. Дуже важливим уявляється також положення, що зобов’язує всі підприємства, за виключенням тих, що пов’язані єдиною власністю, знаходяться під єдиним контролем чи з інших причин не можуть діяти незалежно, утримуватися від дій, що обмежують доступ до ринків збуту або стримуючих конкуренцію заходів, якщо це наносить чи може нанести шкоду міжнародній торгівлі.
Поповський Д. П. Комплекс погоджених на багатосторонній основі справедливих принципів та правил для контролю за обмежувальною діловою практикою як джерело регулювання діяльності транснаціональних корпорацій / Д. П. Поповський // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 489-491.
Keywords: регулювання діяльності транснаціональних корпорацій; Комплекс погоджених на багатосторонній основі справедливих принципів та правил для контролю за обмежувальною діловою практикою; розвиток міжнародної торгівлі; міжнародну нормативна база для боротьби з обмежувальною діловою практикою ТНК; регулирования деятельности транснациональных корпораций; regulation of the activities of transnational corporations; Комплекс согласованных на многосторонней основе справедливых принципов и правил для контроля за ограничительной деловой практикой; Set of Multilaterally Agreed Equitable Principles and Rules for the Control of Restrictive Business Practices; развитие международной торговли; The development of trade mezhdunarodnoy; международную нормативная база для борьбы с ограничительной деловой практикой ТНК; mezhdunarodnuyu normatyvnaya framework for the struggle with ohranychytelnoy Delovoy TNK praktykoy