Цифрова людина та нові кримінально-правові делікти - Радутний, Олександр Едуардович; Радутний, О. Е.; Radutnyi, Oleksandr E. (Миколаїв : Миколаївський інститут права НУ ''ОЮА'', 2020)
У продовження попередніх досліджень в статті пропонуються de lege ferenda окремі правові дефініції та нормативні формулювання нових форм суспільно небезпечної поведінки, відносно яких цифрова людина (Homo numeralis, Homo digitalis, Homo Horologium, digital human being) може стати не тільки новим спеціальним субʼєктом відносин та правопорушень, але й обʼєктом злочинного впливу та суспільно небезпечного посягання.

In continuation of previous research, the article proposes de lege ferenda some legal definitions and normative formulations of socially dangerous behavior for which a digital person (Homo numeralis, Homo digitalis, Homo Horologium, digital human being) can become not only a new special subject of relations and offenses, but also subject of criminal influence and socially dangerous assault.
Радутний О. Е. Цифрова людина та нові кримінально-правові делікти / О. Е. Радутний // Новітні кримінально-правові дослідження – 2020: Альманах наукових праць / за ред. професора О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : Миколаївський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія», 2020. – С. 100-108.
Keywords: штучний інтелект; субʼєкт злочину; біоінженерія; кіборг; неорганічна форма життя; цифрова людина; Homo numeralis; Homo digitalis; Homo Horologium; digital human being; artificial intelligence; subject of crime; bioengineering, cyborg; inorganic life form; Homo numeralis; Homo digitalis; Homo horologium; digital human being; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::TECHNOLOGY