Використання мовних засобів маніпулятивного впливу в судовій промові (на матеріалі української мови) - Майстренко, С. В.; Майстренко, Світлана Віталіївна; Maistrenko, S. V. (Одеса, 2017)
Статтю присвячено дослідженню лінгвістичних маніпулятивних прийомів, що використовуються під час судового виступу. Визначено загальні принципи ведення суперечки, проаналізовано лексичні засоби та синтаксичні конструкції української мови, що посилюють маніпулятивний вплив на учасників процесу.

Being used in judicial statements or pleadings the linguistic manipulation techniques are explored in this paper. Thus, analysis of the basic debate principles, lexical means and syntactic structures of the Ukrainian language as methods of dominating are determined.
Майстренко С. В. Використання мовних засобів маніпулятивного впливу в судовій промові (на матеріалі української мови) / С. В. Майстренко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.2. – С. 99-103.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; маніпуляція; дискусія; полеміка; риторичні техніки; сугестія; manipulation; discussion; debate; rhetorical techniques; suggestion; pleadings