Колоратив "белый": специфика национально-культурной информации в китайском и русском языках - Ицзинь, Ван; Іцзінь, Ван; Wang, Yijin (Одеса, 2016)
У статті порівнюються парадигми значень прикметника «білий» у китайській та російській мовах, завдяки чому демонструється різниця інтерпретацій зазначеного кольору в обох культурах. Специфіка культурної інформації, пов’язаної з китайською лексичною одиницею, визначається за допомогою етимологічного аналізу відповідного ієрогліфа, завдяки чому встановлюється зв’язок між цими значеннями та біномом «їнь-ян».

The given article deals with comparison of paradigms of adjective “white” meaning in Chinese and Russian languages, demonstrating a difference in interpretations of meaning of this color in both cultures. Specific cultural information of a Chinese lexical unite is revealed through etymological analysis of correspondent character, establishing a connection between meaning of this character and philosophical binomial “Yin-Yang”.
Ван Ицзинь. Колоратив "белый": специфика национально-культурной информации в китайском и русском языках / Ицзинь Ван // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 216-220.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; колоратив; білий; їнь; ян; значення; інтерпретація; color word; white; Yin; Yang; meaning; interpretation