Роль держави у створенні умов виконання публічно- правових обов'язків адвокатури - Барановська, В. Ф. (Одеса: Юридична література, 2015)
Стаття присвячена питанню щодо визначення ролі і місцю адвокатури у держав. Українська адвокатура - це професійне громадське об'єднання. Національна асоціація адвокатури України визначається недержавною некомерційною професійною організацією. Адвокатура наділена публічно-правовими функціями, а включення до системи публічної влади недержавних суб'єктів покликано створити ефективний механізм контролю з боку суспільства за діяльністю держави.
Барановська В. Ф. Роль держави у створенні умов виконання публічно- правових обов'язків адвокатури / В. Ф. Барановська // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 113-115.
Keywords: адвокатура; правосуддя; професійна правнича допомога; судова система; органи державної влади; незалежність адвокатури; захист прав і основоположних свобод людини й громадянина