Desistance, стигматизація та профайлінг: кримінально-правовий вимір - Туляков, Вячеслав Олексійович; Туляков, В. О.; Tuliakov, Viacheslav O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Питання про те, чи може людина, яка вчинила злочин, стати «іншою», – не лише психологічне чи кримінологічне, а насамперед правове. Від відповіді на нього залежить мета покарання, конструкція кримінальної відповідальності і реальний зміст ресоціалізації.
Туляков В. О. Desistance, стигматизація та профайлінг: кримінально-правовий вимір. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 414-417. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33182
Keywords: десистанс; стигматизація; профайлінг; кримінальна відповідальність; ресоціалізація; наративна кримінологія; кримінальне право; афективна криміналізація; desistance; stigmatization; criminal profiling; criminal liability; resocialization; narrative criminology; criminal law; affective criminalizatio