Вплив стереотипів на виникнення рухів протесту в Україні - Оверчук, Ольга Володимирівна (My University, 2013)
Досліджуються стереотипи як стандартизовані, схематичні образи соціально-політичного об'єкта, які впливають на політичні настрої громадян, зумовлюють стихійні масові процеси, вказують населенню як сприймати та розуміти політичну реальність. Розглядається, які стереотипи мають найбільший вплив на політичне життя українського суспільства, з’ясовується яким чином вони сприяють чи заважають виникненню протестних рухів в Україні.

Исследуются стереотипы как стандартизированные, схематические образы социально-политического объекта, влияющие на политические настроения граждан,помогающие населению воспринимать и понимать политическую реальность. Рассматривается, какие стереотипы больше всего влияют на политическую жизнь общества, выясняется каким образом стереотипы способствуют или мешают возникновению протестных движений в Украине.

Stereotypes are investigated as standardized, schematic images of socio-political object, that influence on the political moods of citizens. It is examined, which stereotypes more influence on political life of society, is studied how stereotypes facilitate or hinder the emergence of protest movements.
Keywords: стереотипи; протестні рухи; рухи протесту в Україні; політичний стереотип; политический стереотип; стереотипы; протестные движения; движения протеста в Украине; stereotypes; protest movements; protest movements in Ukraine; political stereotype