Щодо конкурентоспроможності підприємств транспортної галузі під час воєнного стану - Будзар, Павло Степанович; Budzar, Pavlo S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Дослідження конкурентоспроможності транспортних підприємств в умовах воєнного стану вельми актуальним, адже вона трансформувалася з суто ринкової категорії у категорію національної та економічної безпеки. Транспортна галузь сьогодні забезпечує «кровообіг» економіки (експорт агропродукції, стратегічний імпорт, релокацію підприємств), а отже, її конкурентний потенціал безпосередньо залежить від здатності адаптуватися до екстремальних безпекових та логістичних викликів. Також, саме «розвиток транспортної інфраструктури є основою економічного зростання, підвищення конкурентоспроможності держави на міжнародному рівні, а також спряє сталому розвитку через інвестиції в екологічно чисті технології».
Будзар П. С. Щодо конкурентоспроможності підприємств транспортної галузі під час воєнного стану. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 274-277. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33153
Keywords: конкурентоспроможність; транспортні підприємства; транспортні послуги; цифровізація; господарські правовідносини; воєнний стан; competitiveness; transport enterprises; transport services; digitalization; economic legal relations; martial law