Головні риси обвинувального акта як підсумкового процесуального рішення - Торбас Олександр Олександрович; Торбас Александр Александрович; Torbas Oleksandr O. (Одеса : Юридична література, 2013)
У статті проаналізовано норму нового Кримінального процесуального кодексу України, що стосується обвинувального акта. Надано коротку характеристику основних положень цього підсумкового процесуального документа, порівняно відповідні положення старого Кримінально-процесуального кодексу України та чинного Кримінального процесуального кодексу України. Зроблено висновок, що в майбутньому варто очікувати внесення змін до деяких положень Кримінального процесуального кодексу України задля покращення його практичного застосування.

В статье проанализирована норма нового Уголовного процессуального кодекса Украины, касающаяся обвинительного акта. Предоставлена короткая характеристика основных положений этого итогового процессуального документа, подданы сравнению соответствующие положения старого Уголовно-процессуального кодекса Украины и действующего Уголовного процессуального кодекса Украины. Сделан вывод, что в будущем следует ожидать внесения изменений в некоторые положения Уголовного процессуального кодекса Украины для улучшения его практического применения.

The article analyzes the provisions of the new Criminal Procedure Code of Ukraine regarding the indictment. It provided a short description of the main provisions of the final procedural document, amenable to comparison relevant provisions of the old Criminal Procedure Code and of the Criminal Procedure Code of Ukraine. It is concluded that in the future we should expect changes in some of the provisions of the Criminal Procedure Code of Ukraine to improve its practical application.
Торбас О. О. Головні риси обвинувального акта як підсумкового процесуального рішення / О. О. Торбас // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 69 – С. 381-387.
Keywords: обвинувальний акт; слідчий; прокурор; стадія досудового розслідування; процесуальна термінологія; обвинительный акт; следователь; стадия досудебного расследования; процессуальная терминология; indictment; investigator; prosecutor; pre-trial investigation stage; procedural terminology