Види смерті фізичної особи та їх значення для цивільного права - Анікіна, Галина Володимирівна (Одеса, 2018)
У статті розглянуто види смерті фізичної особи за різними критеріями поділу та їх значення для цивільного права. З’ясовано що найважливішою для цивільних правовідносин є біологічна смерть, з якою правові норми пов’язують виникнення, зміну та припинення цивільних прав та обов’язків. Запропоновано класифікувати оголошення фізичної особи померлою в абсолютно визначений момент та відносне оголошення фізичної особи померлою.
Анікіна Г. В. Види смерті фізичної особи та їх значення для  цивільного права / Г. В. Анікіна // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 28. – С. 18-23.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; смерть; природна смерть; неприродна смерть; насильна смерть; раптова смерть; види смерті; біологічна смерть; життєдіяльність організму; оголошення фізичної особи померлою; death; natural death; unnatural death; violent death; sudden death; types of death; biological death; vital activity of the organism; announcement of the physical person to the deceased