Зарубіжний досвід притягнення до адміністративної відповідальності порушників Правил дорожнього руху за допомогою автоматизованих технічних систем - Лазаренко, М. В.; Lazarenko, M. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті виявлено, що в більшості зарубіжних країн автоматизовані технічні системи фіксації порушень правил дорожнього руху та притягнення до адміністративної відповідальності працюють ефективно, що приводить до реального зниження рівня правопорушень, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод, а в результаті – до зменшення кількості загиблих, поранених і нанесення матеріальної шкоди фізичним та юридичним особам.
Лазаренко М. В. Зарубіжний досвід притягнення до адміністративної відповідальності порушників Правил дорожнього руху за допомогою автоматизованих технічних систем / М. В. Лазаренко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 81-84.
Keywords: автоматизовані технічні системи; Правила дорожнього руху; адміністративна відповідальність; притягнення; фіксація правопорушень; автоматизированные технические системы; административная ответственность; Правила дорожного движения; привлечение; фиксация правонарушений; automated technical systems; administrative responsibility; Rules of traffic; attraction; commit offenses