Правове становище керуючого у справах про неплатоспроможність (банкрутство) за законодавством Великобританії, Німеччини та Італії - Danilov, Artem I.; Данілов, Артем Іванович; Данілов, А. І. (My University, 2020)
Автор статті вивчив основні нормативні акти, що регулюють відносини щодо банкрутства у Великобританії, Німеччині та Італії. Предметом вивчення законодавства цих держав є вивчення особливостей правового регулювання діяльності банкрута. Особлива увага приділяється процедурі набуття статусу керуючого у справі про банкрутство, процедурі призначення керуючого у справі про банкрутство, кваліфікаційним вимогам до керуючого, правам та обов’язкам керуючого на різних стадіях процедури банкрутства. Досліджуються питання контролю за діяльністю керуючого учасниками провадження у справі про банкрутство, судом та іншими державними органами, вимогами щодо обов'язкового членства в професійних організаціях. Автор статті зазначає подібні особливості законодавства Великобританії, Німеччини та Італії при встановленні обов’язкового супроводу процедур банкрутства незалежним спеціалістом з питань банкрутства. Водночас у статті зосереджено увагу на характерних рисах правового регулювання діяльності керуючого справами про неплатоспроможність, властивих національному законодавству розглянутих держав.

The author of the article studied the basic regulatory acts that govern bankruptcy relations in the UK, Germany and Italy. The subject of the study of the legislation of these states is the study of the peculiarities of the legal regulation of the activities of the bankruptcy trustee. Particular attention is paid to the procedure for acquiring the status of a manager in a bankruptcy case, the procedure for appointing a manager in a bankruptcy case, qualification requirements for a manager, rights and obligations of a manager at various stages of a bankruptcy procedure. The issues of control over the activities of the manager by participants in bankruptcy proceedings, the court and other state bodies, the requirements for mandatory membership in professional organizations are investigated. The author of the article notes similar features of the legislation of UK, Germany and Italy in establishing the mandatory support of bankruptcy procedures by an independent insolvency practitioner. At the same time, the article focuses on the characteristic features of the legal regulation of the activities of the manager in insolvency cases inherent in the national legislation of the states under consideration.

Автор статьи изучил основные нормативные акты, регулирующие отношения банкротства в Великобритании, Германии и Италии. Предметом изучения законодательства этих государств является изучение особенностей правового регулирования деятельности конкурсного управляющего. Особое внимание уделяется порядку получения статуса управляющего в деле о банкротстве, порядку назначения управляющего в деле о банкротстве, квалификационным требованиям к управляющему, правам и обязанностям управляющего на различных этапах процедуры банкротства. Исследуются вопросы контроля за деятельностью управляющего со стороны участников процедуры банкротства, суда и иных государственных органов, требования об обязательном членстве в профессиональных организациях. Автор статьи отмечает схожие особенности законодательства Великобритании, Германии и Италии при установлении обязательного сопровождения процедур банкротства независимым арбитражным управляющим. При этом в статье акцентируется внимание на характерных особенностях правового регулирования деятельности управляющего в делах о несостоятельности, присущих национальному законодательству рассматриваемых государств.
Данілов А. І. Правове становище керуючого у справах про неплатоспроможність (банкрутство) за законодавством Великобританії, Німеччини та Італії / А. І. Данілов // Recht der Osteuropäischen Staaten (ReOS). – 2020. – №. 1. – C. 38-42.
Keywords: неплатоспроможність (банкрутство); нормативно-правове регулювання відносин неплатоспроможності в Італії; нормативно-правове регулювання відносин неплатоспроможності в Великобританії; нормативно-правове регулювання відносин неплатоспроможності в Німеччині; нормативно-правової регламентації правового становища керуючого у справах про неплатоспроможність (банкрутство) у Великобританії, Германії та Італії; insolvency (bankruptcy); regulatory regulation of insolvency in Italy; regulatory regulation of insolvency in the UK; legal regulation of insolvency relations in Germany; legal regulation of the legal status of the insolvency administrator (bankruptcy) in Great Britain, Germany and Italy; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; відносини щодо банкрутства у Великобританії, Німеччині та Італії; regulatory acts that govern bankruptcy relations in the UK, Germany and Italy