ІТ-право : практичний посібник - Харитонов, Євген Олегович; Харитонова, Олена Іванівна; Давидова, Ірина Віталіївна; Некіт, Катерина Георгіївна; Сафончик, Оксана Іванівна; Матійко, Микола Володимирович; Спасова, Катерина Іванівна; Аліна, Сніжанна Степанівна; Ващак, Владислав Анатолійович; Розумейко, Дмитро Олексійович (Київ : Норма права, 2025)
Перебуваючи на перетині права, технологій та суспільних змін, ІТ-право є одним із найдинамічніших і найскладніших напрямів сучасної правової науки. Технологічний прогрес, що відбувається в останні десятиліття, перетворив інформаційне суспільство на глобальну мережу, де стрімко розвиваються як нові форми комунікації, так і нові виклики для законодавства. Сучасна юридична система повинна встигати за цими змінами, регулюючи питання, пов’язані з обігом інформації, цифровою власністю, кібербезпекою, криптовалютами, електронними правочинами та іншими елементами ІТ-сфери. Саме на вирішення цих питань спрямований цей навчальний посібник «ІТ-право: практичний посібник», який розроблено з метою допомогти юристам, студентам і фахівцям у сфері технологій осягнути базові поняття та концепції ІТ-права, а також застосовувати їх на практиці. Цей посібник орієнтований на широке коло читачів – студентів, аспірантів, викладачів, юристів, фахівців ІТ-сфери, підприємців, суддів та всіх, хто цікавиться питаннями правового регулювання ІТ. Викладені матеріали стануть надійним джерелом знань, допоможуть розширити професійні компетенції та підготуватися до викликів, що стоять перед правовою системою у цифрову еру.
ІТ-право : практ. посіб. / Харитонов Є. О., Харитонова О. І. та інш. ; за заг. ред. Харитонова Є. О., Спасової К. І. - Київ : Норма права, 2025. - 264 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/29227
Keywords: Інформаційне суспільство; ІТ-сфера; ІТ-право; Інформаційна безпека; Кібербезпека; Віртуальна власність; Інтернет речей; «розумні» речі; Інформаційно-комунікаційні технології; Авторське право; криптовалюта; Електронні комунікаційні послуги; Веб-портал «ДІЯ»; Інформаційні портали; стартап; Захист персональних даних