Сучасний стан наукових досліджень щодо розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із дорожньо-транспортними пригодами - Стаскевич, Г. С.; Стаскевич, Г. С.; Staskevych, H. S. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
У статті розглядаються актуальні питання, пов’язані зі станом наукових досліджень щодо розслідування дорожньо-транспортних пригод. Специфіка розслідування злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту полягає в тому, що інформаційний простір, у якому працює слідчий, не обмежується винятково дією кримінального та кримінального процесуального законодавства. Розглянуто методичне забезпечення для розкриття та розслідування ДТП, що знаходить своє втілення в роботах українських і зарубіжних криміналістів, які стосуються судово-експертної діяльності, слідчої тактики, окремих питань методики та інших проблем розслідування дорожньо-транспортних пригод.

Современное состояние научных исследований по расследованию уголовных преступлений, связанных с дорожно-транспортными происшествиями. В статье рассматриваются актуальные вопросы, связанные с состоянием научных исследований относительно расследования дорожно-транспортных происшествий. Специфика расследования преступлений против безопасности движения и эксплуатации транспорта заключается в том, что информационное пространство, в котором работает следователь, не ограничивается исключительно действием уголовного и уголовного процессуального законодательства. Рассмотрено методическое обеспечение раскрытия и расследования ДТП, воплощенное в работах украинских и зарубежных криминалистов, которые касаются судебно-экспертной деятельности, следственной тактики, отдельных вопросов методики и других проблем расследования дорожно-транспортных происшествий.

Current state of scientific researches on the investigation of criminal road traffic offences. The article deals with topical issues related to the state of research on the investigation of accidents. The specifics of the investigation crimes against traffic safety and operation of transport lies in the fact that the information space, which is investigating, is not limited solely criminal action and criminal procedure law. Methodical software for detection and investigation of accidents, which is embodied in the works of Ukrainian and foreign forensic relating to forensic activity, investigative tactics, techniques specific issues and other issues investigation of accidents.
Стаскевич Г. С. Сучасний стан наукових досліджень щодо розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із дорожньо-транспортними пригодами / Г. С. Стаскевич // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 76. – С. 172-178.
Keywords: наукові дослідження; розслідування, дорожньо-транспортні пригоди; історичний розвиток наукових досліджень; научные исследования; расследования дорожно-транспортных происшествия; историческое развитие научных исследований; research; investigations; traffic accidents; historical development of scientific research