Класифікація військових кримінальних правопорушень: кримінально-правова та криміналістична - Шершенькова, Вікторія Анатоліївна; Shershenkova, Viktoriia A. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сьогодні військовослужбовці Збройних Сил України та інших військових формувань захищають кордони нашої країни, так забезпечення військової дисципліни, правопорядку та справедливості є основою боєздатності в армії. Разом з тим, через збройну агресію Росії проти України збільшуються випадки вчинення військовослужбовцями військових кримінальних правопорушень, що свідчить про негативну тенденцію виконання або невиконання військовослужбовцями своїх обов’язків. Це становить певну загрозу Україні як державі, тому дослідження класифікації військових кримінальних правопорушень є актуальне і важливе, а головне має стати запорукою подальшого їх розслідування.
Шершенькова В. А. Класифікація військових кримінальних правопорушень: кримінально-правова та криміналістична. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 33-35. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32946
Keywords: розслідування; кримінальні правопорушення; військові правопорушення; ознаки військових кримінальних правопорушень; військова дисципліна; investigation; criminal offenses; military offenses; signs of military criminal offenses; military discipline