Оцінка інтелектуальних систем виявлення загроз кібербезпеки : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека» - Марюха, Віталій Григорович (Одеса : НУ «ОЮА», 2024)
Кваліфікаційна робота на тему «Вдосконалення політики інформаційної безпеки інтернет-провайдерів» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 Кібербезпека, освітньою програмою: Кібербезпека. Містить 4 рисунків, 20 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 48 сторінках загального тексту і 41 сторінках основного тексту. Метою роботи є розробка і впровадження ефективних заходів та стратегій для вдосконалення політики інформаційної безпеки інтернет-провайдерів. Об’єктом дослідження є системи та інфраструктура інформаційної безпеки, які використовуються інтернет-провайдерами для захисту даних і забезпечення безперебійного функціонування мережевих сервісів. Предмет дослiдження є політика інформаційної безпеки інтернет-провайдерів, включаючи існуючи методи і засоби захисту, нормативно-правову базу, а також процеси та процедури, які впливають на рівень захищеності інформаційних ресурсів. Результати дослідження допоможуть інтернет-провайдерам відповідати вимогам міжнародних стандартів та нормативних документів у сфері інформаційної безпеки. Забезпечення високого рівня інформаційної безпеки безпосередньо вплине на якість надання послуг користувачам, зменшення кількості інцидентів покращить загальний досвід користувачів, сприяючи зростанню їх довіри та задоволеності. Можливі напрями подальших досліджень щодо вдосконалення політики інформаційної безпеки інтернет-провайдерів можуть охоплювати вивчення ефективності технічних засобів захисту мережевих інфраструктур, аналіз інноваційних стратегій захисту від кіберзагроз, дослідження ролі регулювальних органів у забезпеченні безпеки мережевих послуг. Qualification work on the topic ‘Improving the information security policy of Internet providers’ for the first (bachelor's) level of higher education in the specialty 125 Cybersecurity, educational programme: Cybersecurity. Contains 4 figures, 20 references according to the list of references. The work is executed on 48 pages of the general text and 41 pages of the main text. The purpose of the work is to develop and implement effective measures and strategies to improve the information security policy of Internet service providers. The object of the study is the information security systems and infrastructure used by Internet service providers to protect data and ensure the smooth operation of network services. The subject of the study is the information security policy of Internet service providers, including existing methods and means of protection, the regulatory framework, as well as processes and procedures that affect the level of security of information resources. The results of the study will help Internet service providers to meet the requirements of international standards and regulations in the field of information security. Ensuring a high level of information security will directly affect the quality of service provided to users, while reducing the number of incidents will improve the overall user experience, contributing to the growth of their trust and satisfaction. Possible areas for further research on improving the information security policy of ISPs may include studying the effectiveness of technical means of protecting network infrastructures, analysing innovative strategies for protecting against cyber threats, and investigating the role of regulatory authorities in ensuring the security of network services.
Марюха В. Г. Оцінка інтелектуальних систем виявлення загроз кібербезпеки : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека». – Одеса : НУ «ОЮА», 2024. – 48 с.
Keywords: ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА; ІНТЕРНЕТ-ПРОВАЙДЕРИ; КІБЕРЗАХИСТ; ТЕХНІЧНІ ЗАСОБИ ЗАХИСТУ; РЕГУЛЮВАЛЬНІ ОРГАНИ; INFORMATION SECURITY; INTERNET PROVIDERS; CYBER DEFENCE; TECHNICAL MEANS OF PROTECTION; REGULATORY AUTHORITIES