Виправданий ризик як обставина, що виключає злочинність діяння - Яланський, О. С. (Одеса, 2016)
Стаття присвячена характеристиці виправданого ризику як однієї з обставин, що виключають злочинність діяння. Визначені види виправданого ризику. Обгрунтовано положення, що заподіювана ризикованим діянням шкода повинна відповідати певним межам. Проведена відмінність виправданого ризику від крайньої необхідності.
Яланський О. С. Виправданий ризик як обставина, що виключає злочинність діяння / О. С. Яланський // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 246-2450.
Keywords: виправданий ризик; злочинність діяння; діяння, пов'язане з ризиком; підстави виправданого ризику; перевищення меж заподіяння шкоди при виправданому ризику