Російсько-українській конфлікт. Конфлікт і компроміс у праві - Кожевнікова, А. С.; Kozhevnikova, A. S. (Одеса : Гельветика, 2019)
У статті розглядається проблема співвідношення права та конфліктології, компромісів і колізій у законодавстві для вирішення російсько-українського конфлікту. Сьогодні, як уже було помічено, Україна знову переживає боротьбу за свою незалежність, а передові знання в цій галузі є дуже важливими зараз і для майбутнього. Сьогодні подальші події в Україні визначаються як компромісний сценарій російсько-українського конфлікту. Для вирішення цієї дуже важливої міжнародної проблеми необхідно, перш за все, визначити поняття та специфіку особливостей інтерпретації конфлікту та компромісу та проаналізувати розробки доктрин щодо конфлікту та компромісу. Конфлікти є центральними для типів соціальної взаємодії та міжнародних відносин, які потребують ретельного вивчення. Перш за все, найповніше знання юридичного конфлікту та правового компромісу можливе на державному рівні організації суспільства. Держава – це найвищий рівень організації суспільства, в межах якого розкриваються всі істотні характеристики компромісу та конфлікту. Зокрема, автор подав рекомендації щодо необхідності проведення наукової дискусії з питань конфлікту та компромісів у праві з метою обґрунтування шляхів удосконалення сучасного права.

The paper is given by the problem of the relation between law and conflictology, compromises and conflicts in law to resolve the Russian-Ukrainian conflict. Nowadays as it has been already noticed Ukraine is once again experiencing the struggle for its independence and advanced knowledge in this field is very important now and for the future. Today, further developments in Ukraine are defined as a compromise scenario for the Russian-Ukrainian conflict. In order to solve this very important international problem, it is necessary, first of all, to define the notion and specificity of the peculiarities of the interpretation of the conflict and the compromise and the analysis of the development of the doctrines on the conflict and the compromise. Conflicts are central to the types of social interaction and international relations that require thorough study. First of all, the most complete knowledge of legal conflict and legal compromise is possible at the state level of the organization of the society. The state is the highest level of organization of society, within which all the essential characteristics of compromise and conflict are revealed. So, the author provided recommendations of the need to develop a scientific debate on the issues of conflict and compromise in law in order to justify ways of improving modern law.
Кожевнікова А. С. Російсько-українській конфлікт. Конфлікт і компроміс у праві / А. С. Кожевнікова // Юридичний вісник. - Одеса : Гельветика - 2019. - № 4. - С. 269-275.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; conflict; international conflict; compromise; psychology of conflict; Russia-Ukraine conflict; legal compromise means; legalism; ringi; конфлікт; міжнародний конфлікт; компроміс; психологія конфлікту; російсько-українській конфлікт; правокомпромісний засіб; легізм; рінгі