Державно-правовий механізм митної політики України - Кормич Борис Анатолійович; Кормич Борис Анатольевич; Kormich Boris A. (My University, 2000)
Представлена робота є першим комплексним дослідженням державно-правової природи митної політики, її сутності та змісту. Автор визначає її роль у процесі виконання державою відповідних функцій, аналізує правовий та інституціональний механізми митної політики України, їх співвідношення з загальновизнаними міжнародно- правовими стандартами в цій галузі, розглядає комплекс тарифних та нетарифних засобів регулювання зовнішньоекономічних відносин. Монографію адресовано фахівцям-теоретикам та практикам, що займаються вирішенням питань митного права та митної політики, студентам та аспірантам юридичних, політологічних спеціальностей, широкому колу читачів, що цікавляться державною політикою.
Монографія
Кормич Б. А. Державно-правовий механізм митної політики України: Монографія // Б. А. Кормич. – Одеса: Астропринт, 2000. – 180 с.
Keywords: митна політика України; зовнішньоекономічні відносини; національна безпека; національні інтереси; митне законодавство; засоби тарифного (економічного) регулювання; засоби нетарифного (адміністративного) регулювання; таможенная политика Украины; внешнеэкономические отношения; национальная безопасность; национальные интересы; таможенное законодательство; средства тарифного (экономического) регулирования; средства нетарифного (административного) регулирования; customs policy of Ukraine; foreign economic relations; National security; national interests; customs legislation; means of tariff (economic) regulation; means of non-tariff (administrative) regulation