Репрезентативні функції кримінальної відповідальності - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, О. В.; Kozachenko, Oleksandr V.; Колбіна, Катерина Олександрівна; Колбіна, К. О.; Kolbina, Kateryna O. (Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019)
Стаття присвячена дослідженню поняття, структури та нормативних засад функцій кримінальної відповідальності, які уособлюють основні напрямки здійснення кримінально-правового впливу на осіб, що вчинили кримінальне правопорушення, з метою досягнення певного позитивного результату. На підставі проведеного аналізу змісту каральної функції зроблено висновок щодо кола соціальних цінностей, які належать людині і гарантуються соціальною державою, вплив на які при застосуванні кримінальної відповідальності в цілому, та такої її форми як покарання зокрема, не допускається.
Козаченко О. В Репрезентативні функції кримінальної відповідальності / О. В. Козаченко, К. О. Колбіна // Новітні кримінально-правові дослідження – 2019 : альманах наукових досліджень / за ред. О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019. – С. 152-163.
Keywords: функції; структура функцій; каральна функція; виправлення; превентивно-профілактична функція; кримінальна відповідальність; functions; structure of functions; punishment function; correction; preventiveprophylactic function; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE