Заміна компонента як продуктивний прийом структурно-семантичної трансормації фразеологічних одиниць в українському медіа-дискурсі початку XXI століття - Калинюк, Н. М.; Калинюк, Н. Н.; Kalyniuk, N. N. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті зроблено спробу з 'ясувати суть поняття трансформації, проаналізувати субституцію як прийом структурно-семантичної трансформації стійких сполук слів, зокрема власне фразеологізмів, прислів'їв, приказок, крилатих висловів у мові українського медіа; виявити експресивні можливості та емоційно-оцінний потенціал трансформованих фразеологічних одиниць.
Калинюк Н. М. Заміна компонента як продуктивний прийом структурно-семантичної трансормації фразеологічних одиниць в українському медіа-дискурсі початку XXI століття / Н. М. Калинюк // Одеський лінгвістичний вісник. – 2014. – Вип. 4. – С.102-104.
Keywords: фразеологічна одиниця; трансформація; структурно-семантична трансформація; заміна компонента; субституція; фразеологическая единица; трансформация; структурно-семантическая трансформация; замена компонента; субституция; phraseology unit; transformation; structural-semantic transformation; replacement of the component; substitution