Проблемы космоса в истории эстетики: Индия и Китай - Зейналова, Г. К. (Одеса, 2016)
В статті розкрито проблемні питання космоса в історії естетики, на прикладі Індії та Китаю. Зроблено висновок. що давні люди не уявляли собі биття і всесвіт без властивих їм гармонії і краси. Уявлення про ці категорії переносились і на повсякденне життя, і в духовну культуру і в естетичну свідомість.
Зейналова Г. К. Проблемы космоса в истории эстетики: Индия и Китай / Г. К. Зейналова // Людина, суспільство, політика : актуальні виклики сучасності: матеріали III Міжнародної наук.-практ. конф. (м. Одеса, 12-13 лютого 2016 р.) за заг. ред. Д. В. Яковлева. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2016.– С. 97-100.
Keywords: космос; естетика; історія естетики; Індія; Китай; космоцентризм; людина; суспільство