Пенітенціарна теорія і практика та права людини : навч.-метод. посібник : для здобувачів вищої освіти ступеня д-ра філософії, спец. – 081 «Право» - Аркуша, Лариса Ігорівна; Федчун, Наталія Олександрівна; Дикий, Олег Вікторович; Д’ячкова, Марія Олегівна; Пожар, Вадим Георгійович (Одеса : Фенікс, 2021)
У навчально-методичному посібнику висвітлено проблеми та стандарти обмежень прав засуджених в контексті сучасної концепції прав людини у світовій і національній доктрині та практиці, а саме: становлення та розвиток теорії прав людини у пенітенціарній сфері; універсальні, регіональні та національні стандарти додержання прав засуджених та узятих під варту; стандарти обмежень прав засуджених у практиці Європейського суду з прав людини; проблема гуманізації кримінально-виконавчого законодавства України. Наводяться скорочені тексти лекцій, плани практичних занять, завдання для самостійної роботи, перелік навчальних тем і питань для підсумкового контролю знань та вмінь. Зібрано перелік спеціальної літератури та Інтернет-ресурсів, корисних для продукування нових ідей, релевантних потребам пенітенціарної теорії і практики. Розраховано для здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії (денної, вечірньої та заочної форми навчання) Національного університету «Одеська юридична академія» за спеціальністю 081 «Право».
Пенітенціарна теорія і практика та права людини : навч.-метод. посібник : для здобувачів вищої освіти ступеня д-ра філософії, спец. – 081 «Право» [Електронне видання] / Л. І. Аркуша, Н. О. Федчун, О. В. Дикий, М. О. Д’ячкова, В. Г. Пожар / НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2021. – 43 с. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.16153
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; концепція прав людини; міжнародно-правови стандарти прав людини; Міжнародний пакт про громадянські і політичні права; Захист прав людини в рамках Ради Європи; європейськи стандарти прав людини; Комітету з попередження катувань; Стандарти прав ув’язнених; стандарти управління пенітенціарними установами; пенітенціарни установи; Європейські пенітенціарні правила; Міжнародно-правові стандарти поводження із засудженими; Стандарти обмежень прав засуджених