Основи кримінального права : навчально-методичний посібник для здобувачів фахової передвищої освіти зі спеціальності «Правоохоронна діяльність» - Загороднюк, Світлана Олегівна; Третьяков, Дмитро Анатолійович (Одеса : Юридика, 2025)
Навчально-методичний посібник з дисципліни «Основи кримінального права» розроблено відповідно до навчального плану освітньо-професійної програми «Правоохоронна діяльність» рівня фахового молодшого бакалавра у фаховому коледжі Міжнародного гуманітарного університету та містить комплекс теоретичних і практичних питань, пов’язаних із засвоєнням фундаментальних положень кримінального права України як галузі права, науки та навчальної дисципліни. Видання спрямоване на формування у здобувачів системних знань про поняття злочину і кримінального правопорушення, склад кримінального правопорушення, стадії його вчинення, співучасть, обставини, що виключають кримінальну протиправність діяння, систему та види кримінальних покарань, підстави і порядок їх призначення, а також особливості кримінальної відповідальності різних категорій осіб. Навчально-методичний посібник охоплює опис навчальної дисципліни, заплановані результати навчання, тематичний план, програму курсу з опорними положеннями тем, плани і методичні рекомендації з проведення практичних занять, методичні рекомендації з організації самостійної роботи здобувачів освіти, питання для підготовки до підсумкового контролю, тестові завдання, а також список рекомендованої літератури та нормативно-правових актів. У виданні подано практико-орієнтовані завдання, ситуаційні кейси та приклади кваліфікації кримінальних правопорушень, що сприяють формуванню професійних компетентностей майбутніх фахівців правоохоронної діяльності та розвитку навичок правильного застосування кримінально-правових норм у службовій діяльності.
Загороднюк С. О., Третьяков Д. А. Основи кримінального права : навч.-метод. посіб. для здобувачів фахової передвищої освіти зі спец. «Правоохоронна діяльність». Одеса, 2025. 18 с. URL: https://hdl.handle.net/11300/32794
Keywords: кримінальне право; кримінальна відповідальність; склад кримінального правопорушення; суспільна небезпечність; вина; об’єктивна сторона; суб’єктивна сторона; суб’єкт злочину; об’єкт злочину; кваліфікація правопорушень; кримінально-правові норми; покарання