Контент-аналіз соціальних мереж у контексті виявлення ознак доведення особи до самогубства - Ляховецький, Сергій; Liakhovetskyi, Serhii (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуто можливості контент-аналізу соціальних мереж для виявлення ознак доведення особи до самогубства, зокрема ідентифікацію психологічного тиску, кібербулінгу, деструктивних комунікацій та поведінкових змін жертви. The abstract discusses the possibilities of content analysis of social networks to identify signs of driving a person to suicide, in particular the identification of psychological pressure, cyberbullying, destructive communications and behavioural changes in the victim.
Content analysis of social networks in the context of detecting signs of a personʼs suicide
Ляховецький С. Контент-аналіз соціальних мереж у контексті виявлення ознак доведення особи до самогубства / С. Ляховецький // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 209-211. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31233
Keywords: контент-аналіз; соціальні мережі; доведення до самогубства; кібербулінг; психологічний тиск; цифрові сліди; онлайн-комунікація; криміналістична діагностика; content analysis; social networks; driving to suicide; cyberbullying; psychological pressure; digital traces; online communication; forensic diagnostics