Субсфера "природа" як концептуальне поле політичної метафори на матеріалі української та англійської мов - Кабанцева, Надія Вікторівна; Кабанцева, Н. В.; Kabantseva, N. V.; Kabantseva, Nadezhda (Одеса, 2018)
Статтю присвячено вивченню субсфери «Природа» (“Nature”) як концептуального поля складника понятійної сфери «Навколишній світ» (“Outworld”) концептосфери «Політика» на базі української та англійської мов. Розглянуто частотність використання метафори політичного тексту в поданій субсфері, її розподіл на концепти й фрейми, визначено конотативні відтінки цієї субфери на матеріалі мов дослідження.

The article is devoted to the study of the subsphere “Nature” as a conceptualfield of the conceptual sphere “Outworld” in the conceptual sphere “Politics” on the basis of the Ukrainian and English languages. The frequency of using metaphor of the political text in the presented subsphere, its division into concepts and frames, the definition of connotative shades of this subsphere on the material of the research’s languages is considered.
Кабанцева Н. В. Субсфера "природа" як концептуальне поле політичної метафори на матеріалі української та англійської мов / Н. В. Кабанцева // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія : Філологія. Соціальні комунікації. - 2018. - Т. 29(68), № 1. - С. 104-109.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; політична метафора; концептосфера; концептуальне поле; субсфера; природа; жива природа; нежива природа; political metaphor; conceptosphere; conceptual field; subsphere; nature; living nature and abiocoen