Роль боргових зобов’язань у формуванні ефективної державної політики: зарубіжний досвід та рекомендації для України - Федоров, Валентин Андрійович; Федоров, Валентин Андреевич; Fedorov, Valentyn A. (Херсон : Видавничий дім «Гельветика», 2017)
Дослідження присвячене актуальній для сучасної України темі – визначенню ролі боргових зобов’язань у процесі формування ефективної державної політики. З’ясовано потенціал щодо використання в Україні досвіду деяких зарубіжних країн (Італійської Республіки, Федеративної Республіки Бразилія, Республіка Польща тощо) із цього питання. З огляду на курс України на європейську інтеграцію досліджено роль Європейського центрального банку в досягненні збалансованого бюджету та раціоналізації фінансової політики Єврозони. Визначено сутність процесу управління державним боргом та механізми підвищення його ефективності
Федоров В. А. Роль боргових зобов’язань у формуванні ефективної державної політики: зарубіжний досвід та рекомендації для України / В. А. Федоров // Ідея і дія : погляд Ф./П./П./С./ : колективна монографія / за заг. ред. О. А. Івакіна, Д .В. Яковлева. - Херсон : Видавничий дім "Гельветика", 2017. - С. 161-175.
Keywords: боргові зобов’язання держави; боргові зобов’язання України; державна політика; Італія; Бразилія; Польща; Європейський центральний банк; фінансова політика; управління державним боргом; долговые обязательства государства; долговые обязательства Украины; государственная политика; Италия; Бразилия; Польша; Европейский центральный банк; финансовая политика; управления государственным долгом; debt obligations of the state; debt obligations of Ukraine; state policy; Italy; Brazil; Poland; European Central Bank; financial policy; public debt management