Тревел-журналістика у світі постправди: перевірка фактів і відповідальність медіа - Літвінчук, Ірина; Літвінчук, І. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2025)
Розкрито особливості тревел-журналістики в контексті постправди, виявлено ризики дезінформації та запропоновано методи перевірки фактів. Проаналізовано традиційні і цифрові медіа, соціальні мережі та онлайн-блоги, показано вплив емоційних наративів і стереотипів. Надано рекомендації щодо фактчекінгу та дотримання етичних стандартів журналістів. The featuresoftraveljournalisminthecontextofpost-trutharerevealed, ther is ksofdisinformationareidentifiedandmethod soffact-checkin gareproposed. Traditional and digital media, social networks and online blogs areanalyzed, theinfluenceofemotionalnarrativesandstereotypesisshown. Recommendation saregivenforfactchecking and compliancewith ethical standardsof journalists.
Літвінчук І. Тревел-журналістика у світі постправди: перевірка фактів і відповідальність медіа / Ірина Літвінчук // Медіаграмотність: нові технології та інструменти протидії дезінформації в епоху штучного інтелекту : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 30 жовт. 2025 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2025. – С. 38-41.
Keywords: тревел-журналістика; постправда; медіа; фактчекінг; дезінформація; етичні стандарти; соціальні мережі; traveljournalism; post-truth; media; fact-checking; disinformation; ethicalstandards; socialnetworks