Методики обстеження пацієнта за системами органів : Навчальний посібник - Гнiдой, Iгор Михайлович; Єфременкова, Людмила Назарiвна; Кукушкін, Віталій Наумович; Гніда, Наталя Ігорівна (Одеса : Міжнар. Гуманітар Ун-тет, 2024)
Навчальний посібник призначений для здобувачів вищої освіти в галузі охорони здоровʼя і є особливо актуальним при вивченні таких дисциплін, як пропедевтика внутрішніх хвороб, обстеження та визначення стану здоров`я, методи оцінки стану пацієнта, тощо. У посібнику послідовно подано методики фізикального дослідження пацієнтів за системами органів. На основі цих стислих схем обʼєктивного обстеження пацієнта можлива загальна оцінка стану його здоровʼя, а також швидке і якісне встановлення попереднього діагнозу, що має важливе практичне значення не лише для студентів, а й для практикуючих фахівців.
Методики обстеження пацієнта за системами органів : навч. посіб. / укладачі І. М. Гнідой, Л. Н. Єфременкова, В. Н. Кукушкін, Н. І. Гніда. – Одеса : Міжнар. Гуманітар Ун-тет, 2024. – 365 с.
Keywords: Методики об’єктивного обстеження органів дихання; Методики об’єктивного обстеження серцево-судинної системи; Методики об’єктивного обстеження шлунково-кишкового тракту; Методики об’єктивного обстеження печінки і жовчовивідних шляхів; Методики об’єктивного обстеження опорно-рухового апарату