Системний аналіз ризиків програмного забезпечення ІТ-проєктів : магістерська робота - Поляков Василь Миколайович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 124 Системний аналіз, освітньою програмою «Аналіз та безпека даних" містить 14 рисунків, 46 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 65 сторінках тексту. Метою роботи є дослідження та системний аналіз ризиків програмного забезпечення ІТ-проєктів. Об'єкт дослідження — процеси управління ризиками ІТ-проєктів. Предмет дослідження — техніка управління ризиками програмного забезпечення ІТ-проєкту. При виконанні роботи використовувались наукові методи аналізу, аналогій, абстрагування, індукції, класифікації, спостереження, пояснень, аналізу та порівняння. Розроблено класифікацію ризиків у проєктах із розробки програмного забезпечення та проведено системний аналіз програмно-технічних ризиків управління ІТ-проєктами. Запропонована класифікація ризиків, тобто групування пов’язаних типів ризиків, сприятиме більш ефективному загальному управлінню ними. Вона допомагатиме виявляти загальні джерела ризику, об’єднувати ресурси ризику, точніше застосовувати стратегії зменшення (пом’якшення) ризику та управляти взаємозв’язком конкретних ризиків. The qualification work for obtaining the second (master's) level of higher education in the specialty 124 System analysis, educational program "Data analysis and security" contains 14 figures, 46 literary sources according to the list of references. The work is completed on 65 pages of the text. The purpose of the work is research and systematic analysis of IT project software risks. The object of research is risk management processes of IT projects. The subject of the study is the risk management technique of IT project software. Scientific methods of analysis, analogies, abstraction, induction, classification, observation, explanation, analysis and comparison were used in the performance of the work. A classification of risks in software development projects was developed and a systematic analysis of software and technical risks of IT project management was carried out. The proposed classification of risks, that is, the grouping of related types of risks, will contribute to a more effective overall management of them. It will help identify common sources of risk, combine risk resources, more accurately apply risk reduction (mitigation) strategies, and manage the interrelationship of specific risks.
Поляков В. М. Системний аналіз ризиків програмного забезпечення ІТ-проєктів : магістерська робота / В. М. Поляков . – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 61 с.
Keywords: РИЗИКИ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ; РИЗИКИ; ВРАЗЛИВОСТІ; УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ; УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ; SOFTWARE RISKS; RISKS; VULNERABILITIES; PROJECT MANAGEMENT; RISK MANAGEMENT