Функціональне представництво інтересів - Бондаренко, О. О.; Бондаренко, О. О.; Bondarenko, O. O. (Одеса: Фенікс, 2017)
Акцентовано увагу на недостатньо дослідженій в українській політичній науці категорії функціонального представництва інтересів. Проаналізовано наявні в політологічній літературі визначення груп інтересів, розглянуто їх позитивні та негативні риси, визначено відмінності між групами тиску та групами інтересів і дефінійовано ці політичні явища.

Акцентировано внимание на недостаточно исследованной в украинской политической науке категории функционального представительства интересов. Проанализированы имеющиеся в политологической литературе определения групп интересов, рассмотрены их положительные и отрицательные черты, определены различия между группами давления и группами интересов и дефиницирование этих политических явлений.

Attention is focused on the category of functional representation of interests, insufficiently studied in Ukrainian political science. The definitions of interest groups in political literature are analysed, their positive and negative features, the differences between pressure groups and interest groups and the identification of these political phenomena are analysed.
Бондаренко О. О. Функціональне представництво інтересів / О. О. Бондаренко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 252-262.
Keywords: представництво інтересів; групи інтересів; групи тиску; політичні рішення; представительство интересов; группы интересов; группы давления; политические решения; representation of interests; interest groups; pressure groups; political decisions; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE