Охорона праці у будівництві : навчальний посібник - Жигулін, Олександр Андрійович; Каріка, А. Б.; Каріка, О. Б. (Запоріжжя : ФО-П Однорог Т. В, 2023)
Для вивчення навчальних дисциплін «Охорона праці у будівництві», «Охорона праці в галузі», «Основи охорони праці» студентами технічних та економічних спеціальностей навчальних закладів України. Навчальний посібник містить перелік нормативних актів з питань охорони праці у будівництві. Розглянуто основні фактори ризику, що впливають на безпечні й нешкідливі умови праці (електро-, пожежо- та травмонебезпека, мікроклімат, пил, шум, вібрація, освітлення, якість повітря, випромінювання тощо). Дано рекомендації з розробки заходів профілактики небезпек і шкідливостей. Описано, як забезпечити конкурентоспроможність системи управління охороною праці на підприємствах у сфері будівництва за допомогою інноваційно-креативного підходу, що дозволяє усунути (нейтралізувати) дію факторів ризику під час реалізації виробничих процесів.
Жигулін О. А. Охорона праці у будівництві : навч. посібник / Жигулін О. А., Каріка А. Б., Каріка О. Б. - Запоріжжя : ФО-П Однорог Т. В., 2023. - 240 с. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31350
Keywords: нормативно-правові акти з охорони праці у будівництві; охорона праці у буівництві; травматизм і професійні захворювання у будівництві; санітарно-гігієнічні умови праці у сфері будівництва; електробезпека у будівництві