Правові аспекти відповідальності в міжнародному економічному праві - Фелечко , О. С.; Felechko, O. S. (Одеса : Фенікс, 2012)
На погляд автора статті, питання відповідальності в міжнародному економічно- му праві досі потребують вдосконалення, так як відсутність чіткої регламентації, дозволяє суб’єктам правовідносин зловживати своїми правами, що призводить до негативних наслідків, як для суспільства так і для інших країн в цілому. З цього приводу є пропозиції, щодо створення системи міжнародної економічної безпеки. За приклад беруть Раду Безпеки ООН, пропонуючи Раду з економічної безпеки. Але доцільність створення такого органу викликає сумніви. На мій погляд, кращим буде створення уніфікованого акту, який чітко визначив би види економічних порушень і види та міру відповідальності за такі порушення.
Фелечко О. С. Правові аспекти відповідальності в міжнародному економічному праві / О. С. Фелечко // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 481-484.
Keywords: відповідальність; міжнародне економічне право; зловживання правами суб'єктами правовідносин; створення системи міжнародної економічної безпеки; види економічних порушень; види та міра відповідальності за економічні порушення; ответственность; международное экономическое право; злоупотребление правами субъектами правоотношений; создание системы международной экономической безопасности; виды экономических нарушений; виды и мера ответственности за экономические нарушения; a responsibility; international economic law; abuse of the rights of legal entities; creation of a system of international economic security; types of economic violations; type and measure of responsibility for economic violations