"Италиянский букварь" Александра Мараки (Одесса, 1831–1832) как памятник итальянской лингводидактической литературы - Морошану, Л. И.; Морошану, Людмила Іванівна; Moroshanu, L. I. (Одеса, 2016)
Стаття відкриває серію публікацій «Пам’ятки італійської філологічної літератури, видані в ХІХ – початку ХХ ст. на півдні Російської імперії». «Італійський Буквар» є першою частиною тритомного «Навчального курсу італійської мови, складеного учителем італійської мови в Миколаєві при Чорноморській штурманській роті Олександром Маракі», видано- го в Одесі в 1831–1832 роках.

The article opens a series of publications of «Monuments of Italian philological literature published in the XIX – early XX centuries in the south of the Russian Empire». «Primer of Italian» is the first part of the three-volume «Training course of Italian language compiled by Alexander Maraki, teacher of Italian at the Navigator school of Nikolaef», published in Odessa in 1831–1832 years.
Морошану Л. И. "Италиянский букварь" Александра Мараки (Одесса, 1831–1832) как памятник итальянской лингводидактической литературы / Л. И. Морошану // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 133-137.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; італійська мова; Російська імперія; Олександр Маракі; Italian; Russian Empire; Alexander Maraki