Доступ до публічної інформації в українському законодавстві та за законодавством країн ЄС - Костова, Наталія Іванівна; Костова, Наталья Ивановна; Kostova, Natalia I. (My University, 2017)
В статті зроблено спробу українського та європейського законодавства в сфері доступу до публічної інформації. Розглянуто відповідні закони України, Польщі, Болгарії та загальноєвропейські норми. Автор дійшов висновку, що національне законодавство України в сфері доступу до публічної інформації за такими критеріями як системність і відповідність міжнародним стандартам знаходиться на рівні, який можна порівняти із рівнем законодавства ЄС.

В статье сделана попытка украинского и европейского законодательства в сфере доступа к публичной информации. Рассмотрены соответствующие законы Украины, Польши, Болгарии и общеевропейские нормы. Автор пришел к выводу, что национальное законодательство Украины в сфере доступа к публичной информации по таким критериям как системность и соответствие международным стандартам находится на уровне, который можно сравнить с уровнем законодательства ЕС.

Researcher in article attempts Ukrainian and European legislation in the area of access to public information. Considered relevant laws of Ukraine, Poland, Bulgaria and European norms. The author concludes that the national legislation of Ukraine in the area of access to public information by criteria such as consistency and compliance with international standards is at a level comparable to that of the EU legislation.
Костова Н. І. Доступ до публічної інформації в українському законодавстві та за законодавством країн ЄС / Н. І. Костова // Часопис цивілістики. – 2017. – Вип. 24. – С. 62-65.
Keywords: публічна інформація; доступ; права громадян; державні органи; українське законодавство; публичная информация; права граждан; государственные органы; украинское законодательство; public information; access; rights of citizens; public authorities; Ukrainian legislation