Дотримання та ефективний захист прав людини - Овчаренко, Анастасія Володимирівна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті досліджено право людини на звернення за захистом своїх прав і свобод до ООН. Наголошено, що для України проблема організації й діяльності органів державної влади в забезпеченні прав людини лежить у площині забезпечення верховенства права. Звернення до Європейського суду з прав людини розглядається як додаткова гарантія забезпечення прав і свобод людини та громадянина на міжнародному рівні.
Овчаренко А. В. Дотримання та ефективний захист прав людини / А. В. Овчаренко // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 119-122.
Keywords: права людини; право на захист; верховенство права; міжнародні стандарти; європейські стандарти; Конвенція; Конституція України