Розвиток законодавства у сфері протидії геронтологічній злочинності (1917–2001 рр.) - Андрушко, Анатолій Васильович; Андрушко, Анатолий Васильевич; Andrushko, Anatolii V. (My University, 2009)
The article examines historical development of the legislation in the sphere of counteraction to gerontological (committed against old age persons and/or com- mitted by them) criminality for a period of 1917–2001. Accumulated historical experience retains its relevancy in present days since it makes possible to improve contemporary legislation in corresponding part.

В статье проанализирована история развития законодательства, касающегося противодействия геронтологической (лиц пожилого возраста и против последних) преступности за период 1917-2001гг. Накопленный исторический опыт сохраняет свою актуальность и сегодня, поскольку позволяет усовершенствовать современное законодательство.

У статті проаналізовано історію розвитку законодавства, що стосується протидії геронтологічної (осіб похилого віку і проти останніх) злочинності за період 1917-2001гг. Накопичений історичний досвід зберігає свою актуальність і сьогодні, оскільки дозволяє удосконалити сучасне законодавство.
Андрушко А. В. Розвиток законодавства у сфері протидії геронтологічній злочинності (1917–2001 рр.) / А. В. Андрушко // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 372-377.
Keywords: геронтологічна злочинність; законодавство у сфері протидії геронтологічної злочинності 1917–2001 рр.; кримінальна відповідальність осіб похилого віку; протидія геронтологічної злочинності; кримінальне законодавство України 1917–2001 рр.; геронтологическая преступность; законодательство в сфере противодействия геронтологической преступности 1917-2001 гг.; уголовная ответственность лиц пожилого возраста; противодействие геронтологической преступности; уголовное законодательство Украины 1917-2001 гг.; gerontological criminality; legislation in combating crime gerontologic 1917-2001 biennium. criminal liability of the elderly; counteraction criminality gerontologic; criminal law Ukraine 1917-2001 biennium.