Гендерна складова вітчизняної спеціальності 19.00.09 - "Психологія діяльності в особливих умовах" - Тімченко, О. В.; Шашенков, Д. М. (Одеса, 2022)
Розглядається зміст і сутність гендерної рівності як складової загального принципу рівності, аналізується психологія діяльності гендерної вітчизняної спеціальності 19.00.09. Досліджується співвідношення категорій стать і гендер. Висвітлюються компоненти поняття "гендерна рівність" та його важливість для системи прав людини.
Тімченко О. В., Шашенков Д. М. Гендерна складова вітчизняної спеціальності 19.00.09 - "Психологія діяльності в особливих умовах" / О. В. Тімченко., Д. М. Шашенков // Особистість та суспільство в цифрову еру: психологічний вимір (до 25-річчя Національного університету "Одеська юридична академія" та 175-річчя Одеської школи права) : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 24 черв. 2022 р.) [Електронний ресурс] / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф-ра психології. – Одеса: Національний університет «Одеська юридична академія», 2022. – С.248-252. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/18037
Keywords: стать; гендер; принцип рівності; гендерні відмінності; гендерна рівність; гендерна симетрія